lauantai 7. maaliskuuta 2015

Ideoita valkoiseen pizzaan

Ei varmaankaan tule yllätyksenä, että olen vannoutunut valkoisen pizzan ystävä - perinteisestä tomaattikastikkeellisestakin tykkään todella, mutta usein päädyn tekemään valkoista ja myös ulkona (Italiassa) syödessä sitä tilaamaan. 

Alla olevassa kuvassa on tammikuun alussa Napolissa syömäni taivaallinen herkku, päällä oli mozzarellaa, ranskiksia, maissia ja chilillä maustetussa oliiviöljyssä paistettua kesäkurpitsaa. Nam, samanlainen maistuisi koska vaan uudelleen! :P 


Jotkut täytteet sopivat hyvin niin valkoiseen kuin punaiseenkin (quattro formaggi on loistava molemman värisenä ja myös esim. herkkusienet maistuvat molemmissa), toiset taas sopivat paremmin jompaan kumpaan. 

Tässä joitakin ideoita valkoisen pizzan täytteiksi, pohjan ohjeen löydät täältä.


Erinomainen yhdistelmä on puhvelinmozzarella ja herkkutatit. Ylläolevan kuvan pizzaa varten käytin pakastettuja herkkutatteja, jotka paistoin ennen pizzan päälle laittoa kevyesti oliiviöljyssä, johon olin lisännyt pari kokonaista valkosipulinkynttä ja tuoretta persiljaa. Maustoin sienet suolalla ja mustapippurilla.


Yllä aivan klassinen biancaneve, lumikki, jossa on päällä runsaasti mozzarellaa ja sopivasti parmesaanilastuja. Yksinkertaista, mutta taivaallisen hyvää - kannattaa kokeilla! :)


Viimeisänä vielä yksi parhaista pizzoista, joita maa päällään kantaa kermaisella kesäkurpitsatäytteellä. Kerma siis levitetään pizzapohjalle tomaattikastikkeen tapaan, ja sen päälle laitetaan muut täytteet. Jos onnistut saamaan italialaista ruokakermaa, käytä sitä. Muussa tapauksessa creme fraîche käy hyvin tai myöskin mascarpone. Käytä mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoja ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Laita lopuksi päälle mozzarella. Hiukan kevyemmän mutta silti maukkaan version saat yksinkertaisesti jättämällä kerman pois. 

Jos innostuit kokeilemaan jotakin näistä, otan mielelläni kommentteja vastaan kommentti-osuuteen tai blogin sähköpostiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti