perjantai 13. maaliskuuta 2015

Pizzaillan makea päätös: pizza con nutella - nutellapizza

Tiesitkö, että pizza voi olla myös jälkiruoka? Nyt tiedät. :)

Tämän mahdollistaa monen italialaisen (ja joidenkin suomalaistenkin ;) intohimo Nutella, eli italialaisen Ferreron valmistama suklaa-hasselpähkinälevite.

Resepti ei suinkaan ole omani, vaan tällaisen makean päätöksen aterialleen saa kyllä Italiassa melkein mistä tahansa pizzeriasta  - siispä ennakkoluulot nurkkaan ja kokeilemaan vaikka viikonlopun kokkailujen loppuhuipentumana. Vinkkinä mainittakoon, että tämä on todella tuhtia ja yltiömakeaa tavaraa, joten ei missään nimessä kannata tehdä montaa kappaletta; yhdestä (pienehköstäkin) pyöreästä pizzasta riittää kyllä useammallekin.

Ainekset kahteen keskikokoiseen pyöreään pizzaan:

2 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
ripaus suolaa
(loraus oliiviöljyä)
5 dl pizzajauhoja (mahdollisesti hiukan reilu; lisää jauhoja vähitellen ja varovasti tarpeen mukaan)
nutellaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen, suolattuun veteen. Sekoita joukkoon tässä vaiheessa öljy, jos aiot sitä käyttää ja sen jälkeen jauhot. Sekoita huolella ja vaivaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Kauli ohueksi pohjaksi.
Parhaan lopputuloksen saamiseksi paista pizza 300 asteessa välillä uuninluukkua avaamatta - muista, että tässä lämpötilassa ohut, ilman päällysteitä paistattu pohja kypsyy todella nopeasti, muutamassa minuutissa, joten ole tarkkana, ettet polta sitä.
Anna pohjan jäähtyä jonkin verran ja levitä päälle reilusti nutellaa. Halutessasi voit ripotella päälle myös tomusokeria ja kookoshiutaleita.



Maukasta viikonloppua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti