sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tiramisù al limone - sitruunatiramisu

Niin paljon kuin rakastankin perinteistä kahvinmakuista tiramisua, on välillä kiva tehdä myös jotain muuta. 

Sitruunatiramisu on yksi suosikkiresepteistäni - takuuvarma valinta, kun haluaa jotain todella hyvää äärettömän helposti, nopeasti ja pienellä vaivalla, epäonnistuminen on lähes mahdotonta. ;) 

Tarvitset

1 pkt (200 g) savoiardi-keksejä
n. 1,5 dl limoncello-sitruunalikööriä 
2-4 (luomu)sitruunaa koosta ja mehukkuudesta riippuen
2  dl sokeria
1 prk mascarponea
3 kananmunaa 

Valmistus

Pese kahden sitruunan kuori huolella, käytä apunasi tiski- tai juuresharjaa, lämmintä vettä ja tiskiainetta. Kuivaa huolella. 

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin. Muista, että valkuaisten joukkoon ei saa joutua yhtään keltuaista. 

Lisää molempiin kulhoihin 0,75 dl sokeria ja vaahdota sähkövatkaimella valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi - niin kovaksi, että jos käännät kulhon ylösalaisin, vaahto pysyy kulhossa. 

Vaahdota myös keltuaiset ja sokeri vaaleaksi kreemiksi. Huomaa järjestys, muuten vispilät on pestävä välissä. 

Sekoita mascarpone keltuaisvaahtoon huolella, mutta varovasti. Raasta joukkoon kahden sitruunan kuori ja sekoita. Lisää kulhoon vielä valkuaisvaahto ja sekoita tasaiseksi vaahdoksi käsin esim. puulusikallla varovasti alhaalta ylöspäin nostellen. 

Purista laakeaan kulhoon n. 3 sitruunan mehu (määrä voi vaihdella kahdesta neljän koosta ja mehukkuudesta riippuen), lisää joukkoon n.1,5 dl limoncelloa ja 1/2 dl sokeria niin, että se liukenee joukkoon. 

Ota esille laakea vuoka, johon kokoat tiramisun. Kasta savoiardit yksitellen sitruuna-limoncello -seokseen aivan lyhyesti mutta kääntäen niin, että molemmat puolet saavat nestettä. 

Lado savoiardit vuokaan vieri viereen tiiviiksi kerrokseksi. Levitä aiemmin valmistamasi kreemi tasaiseksi kerrokseksi savoiardien päälle ja koristele esim. sitruunanviipaleilla. 

Vuoan koosta riippuen saatat saada tehtyä enemmänkin kerroksia, kaksi tai jopa kolme. Kokoaminen tapahtuu samaan tapaan niin, että kerrosten välissä on aina kreemiä ja tietysti myös viimeisen päällä.

Anna tekeytyä jääkaapissa väh. 2 h ennen tarjoilua. 




Raasta sitruunat mahdollisimman hienolla terällä.


BUONA DOMENICA - HYVÄÄ SUNNUNTAITA! :)

2 kommenttia:

  1. Tämäkin tiramisu oli taas niiiiin hyvää! Todella pirtsakan makuista :P Blogisi ilme onkin muuttunut kokonaan. Todella raikas, selkeä ja kaunis blogi ja nämäkin kuvat niin herkullisen ihania :) Hyvää sunnuntai-iltaa teille! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos maistui! :D Kyllä tosiaan on ihanan pirtsakan ja silti samalla täyteläisen makuista. :) Uskomattoman vähällä vaivalla saa todella näyttävää tarjottavaa, joka kelpaa hätätapauksessa vaikka kakuksikin. :P Kiva, jos blogin uusi ilme miellyttää. :)
    Hyvää pian alkavaa uutta viikkoa! :D

    VastaaPoista