torstai 22. lokakuuta 2015

Helppoa ja nopeaa: sugo di funghi - tomaattinen sienikastike (pastalle)

Tässäpä taas helppo ja nopea idea arkiseen ruoanlaittoon. :) 

Voit tehdä vaikka viikonloppuna isommankin satsin seuraavan viikon varalle, josta riittää moneksikin päiväksi, jolloin riittää, kun keität kastikkeelle päivittäin pastaa kaveriksi. :) Tämä kastike sopii myös pakastettavaksi, jos ei sama ruoka maistu joka päivä.

Tarvitset:

1/2 litraa paseerattua tomaattia
n. 200 g tuoreita herkkusieniä
ekstraneitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
suolaa maun mukaan
ripaus sokeria 
mustapippura

Valmistus:

Puhdista sienet huolella ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Laita reilu loraus oliiviöljyä kuumenemaan paistinpannulle. Kuullota kokonaisia valkosipulinkynsiä kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Poista valkosipuinkynnet ja lisää kaikki muut ainekset. Sekoita ja jätä kannen alle hautumaan miedolla lämmöllä 20-30 minuutiksi. 

Tarjoilen pastaan sekoitettuna. Lisää halutessasi annosten päälle raastettua parmesaania tai grana padanoa.




ILOISTA TORSTAITA, HARMAUDESTA HUOLIMATTA! :)

2 kommenttia:

  1. Tuohan muistuttaa kovasti ihan sitä perinteistä tomaattipastaa, joka on niin hyvää, joten varmasti tämäkin :-P Ihanaa torstaita teillekin :-))

    VastaaPoista
  2. Totta, oikeastaan sama resepti, mutta sienilisällä! :) Ja hyvää kyllä on! :D
    Kiitos samoin! :)

    VastaaPoista