sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ruokaa kaikille aisteille: insalata d'arance siciliana - sisilialainen appelsiinisalaatti

Tämä ihana, kevyt, terveellinen ja helppo resepti on kotoisin aurinkoisesta Sisiliasta ja sopii loistavasti lisukkeeksi lihalle tai kalalle ja keventää ihanasti kokonaisuutta tuhdinkin ruoan parina. :) 

Tätä salaattia valmistaessasi saati verkkokalvoillesi oikean piristävän värikylvyn - näin pimeään vuodenaikaan ainakin omat verkkokalvoni suorastaan janoavat mahdollisimman kirkkaita värejä. ;) 

Entäs tuoksu sitten...Sitrushedelmien tuoksut kuuluvat lempparituoksujeni joukkoon ja saavat mielen harmaanankin päivänä kumman pirteäksi. :) 

Antaa maun puhua puolestaan - sitä lienee turha edes koittaa selittää. :D

Ainekset

2 suurehkoa appelsiinia
1/2 pientä punasipulia
pieni kourallinen mustia oliiveja (paloiteltuna)
suolaa
mustapippuria
laadukasta ekstraneitsytoliiviöjyä
(aavistus tuoretta persiljaa silppuna)

Valmistus

Kuori appelsiinit ja poista huolella kaikki valkoiset sisäkuoren palat. Jaa kahtia ja leikkaa n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. 

Asettele laakealle tarjoiluvadille. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria. 

Viipaloi punasipuli mahdollisimman ohueksi ja lisää viipaleet appelsiinin päälle. Kaada päälle oliiviöljyä ohuena norona ja lisää oliivit ja halutessasi tuoretta persiljaa silputtuna.




ILOISTA ALKAVAA VIIKKOA! :)

2 kommenttia:

  1. En tiennytkään, että tämä on kotoisin Sililiasta! Jotain tuon tapaista olen joskus tehnyt, tosin ilman oliiveja. Hyvää oli sellaisenaankin ja oliivit varmasti vielä parantavat kokonaisuutta. Väri sopii loistavasti syksyyn, joko keltaisten lehtien seuraksi tai sitten piristämään sellaista harmaata päivää kuin eilenkin oli :)

    VastaaPoista
  2. Juu Sisiliassa ainakin tällaista tehdään - tosin voihan olla, että jossain muuallakin. :) Sisilialaiset, mahdollisesti vähän punertavat appelsiinit ovat tietysti aivan omiaan tähän. :D
    Totta, väri on ihanan syksyinen ja piristää todella harmaintakin päivää! :)

    VastaaPoista