sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Lasagne con crema di piselli alla menta - Mintun tuoksuinen hernesoselasagne

Naistenpäivän kunniaksi teki mieli valmistaa jotain hyvää ja mieleen hiipi taas lasagne...Ihme sinänsä, sillä yleensä ilmojen lämmetessä ja auringon paistaessa tekee mieli jotain raikkaampaa eikä suinkaan uuniruokaa.

Aluksi ajattelin tekeväni munakoiso-tomaattilasagnen, mutta päädyinkin sitten, taas kerran, valkoiseen lasagneen ja keväisempään täytteeseen: mintulla maustettuun hernesoseeseen.

Resepti on omani (toki hernelasagneja löytyy, mutta tämän kyseisen version kehittelin itse) ja täytyy sanoa, että olen siitä varsin ylpeä; herneet ovat ihanan täyteläisen makuisia ja minttu tuo niihin todella raikkaan maun. :)

Valmis lasagne näytti tältä:


Vesi tulee kielelle jo pelkästä kuvasta (tuoksusta puhumattkaan...), eikö totta? :P

Herneiden lisäksi halusin tuoda lisää vihreää väriä vihreillä pinaattilasagnelevyillä.

Ainekset neljälle

béchamel-kastiketta litrasta maitoa
n. 1/2 pakettia (vihreitä) lasagnelevyjä
500 g pakasteherneitä
suolaa 
ripaus minttua
2 mozzarellaa
n. 50 g parmesaaniraastetta

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja valmista sillä välin béchamel-kastike ja laita herneet kiehumaan suolattuun veteen. Kun herneet ovat kiehuneet muutaman minuutin, siivilöi ne ja ota talteen hieman (n.1 dl) keitinvettä. Anna herneiden jäähtyä. Laita ne kulhoon, ripottele joukkoon hieman kuivattua minttua ja soseuta sauvasekoittimella. 

Kokoa lasagne: laita uunivuoan pohjalle béchamelia, sitten lasagnelevyjä. ja lopuksi hernesosetta. Seuraavien béchamel-kerrosten päälle on hyvä laittaa hieman mozzarellaa niin, että yksi mozzarella tulee käytettyä tällä tavalla. Jatka kokoamista näin niin kauan kuin aineksia riittää, viimeisen kerroksen kuuluu olla béchamelia. Ripottele päälle toinen mozzarella ja parmesaaniraaste.

Paista uunissa 180 asteessa n.40 minuuttia, joista viimeiset 5 grillivastuksella. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti