maanantai 17. maaliskuuta 2014

Talven rippeet osa 2: broccoli gratinati - parsakaaligratiini

Talvella kauden vihanneksia ei ole niin runsaasti tarjolla kuin muina vuodenaikoina (siis nyt puhun tietysti muiden maiden sesongeista, joista Suomeen tuodaan tavaraa - kyllä olen hoksannut, että täällä ei juuri mikään talvella kasva :P), mutta jotain kumminkin löytyy. Pinaatti on ihan ykkönen, ainakin tänä talvena olen käyttänyt sitä paljon, ja toinen ehdoton talvijuttu ovat erilaiset kaalit. Itse pidän eniten romanescosta, mutta parsakaali tulee hyvänä kakkosena. :) Pyrin suosimaan sitä useamman kerran viikossa, sillä käsittääkseni sillä on runsaasti terveydelle suotuisia ominaisuuksia, c-vitamiiniakin ymmärtääkseni enemmän kuin sitrushedelmissä.

Uuniruokia kun rakastan, niin yksi ihana tapa valmistaa parsakaalia on gratiini, joskin kaikesta huolimatta toivon, että tämä jää sesongin viimeiseksi kerraksi ja pian voi hyvällä omalla tunnolla siirtyä keväisempiin ruokiin. ;)

Tässä valmis gratiini:



Ainekset

2 kpl n. 1/2 kilon painoista parsakaalia
oliiviöljyä
suolaa
1,5 dl maitoa
n. 100 g parmesaani- tai granaraastetta
muutama ruokalusikallinen korppujauhoja
pieni pala voita

Valmistus

Pilko ja huuhtele parsakaalin kukinnot ja keitä pehmeäksi suolatussa vedessä. Lämmitä sillä välin uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kaada sinne hyvin valutetut parsakaalit. Sekoita keskenään maito ja noin puolet juustoraasteesta ja kaada parsakaalin joukkoon. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja sen päälle puolestaan korppujauhot. Lopuksi laita sinne tänne pienen pieniä voinokareita. Paista uunissa n. 30 min tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. 

Buon appetito!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti