lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pizza con scamorza affumicata rucola e pomodorini - savujuusto-rucola-kirsikkatomaattipizza

Pitkästä aikaa perheessämme vietettiin pizzalauantaita. :)

Tein tänään illalliseksi taas valkoista pizzaa, jossa mozzarellan sijaan käytin juustona scamorza affumicataa, ihanaa italialaista savujuustoa.

Sikäli myös vähän klassikkopizzoista poikkeava oli tämä herkku, että osan aineksista laitoin tuoreena pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen; Italiassa tämä ei ole mitenkään kovin harvinaista, ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tällaistakin vaihtoehtoa. :) Kirsikkatomaatteja laitoin sekä ennen uuniin laittoa että tuoreena ennen tarjoiliua, jotta pizza sai kahta erilaista tomaatinmakua. Tämäkin käytäntö on minulle tuttu Italian ajoilta joistakin pizzoista, eli oma ideani ei ole kysymyksessä. :)

Ainekset

annos pizzataikinaa
300 g scamorza affumicataa (tai muuta savujuustoa)
ruukullinen tai pieni pussi rucolaa
rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä

Valmistus 

Valmista pizzapohja ja lämmitä sillä välin uuni 300 asteeseen. Leivo pizzapohja ohueksi, valele oliiviöljyllä ja levitä pinnalle juusto pieninä paloina. Leikkaa kaikki kirsikkatomaatit neljään osaan ja laita puolet pizzaan tässä vaiheessa. Paista uunissa 10-12 min ja anna jäähtyä hieman. Ripottele päälle loput tomaatinpalaset ja rucola. Tarjoile, buon appetito!!! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti