keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Vieraileva tähti: pasta marocchina - marokkolaista pastaa

Ciao a tutti! Come state? 

Tällä kertaa minulla on täällä blogissa "vieras", eli resepti ei ole italialainen. :) Pastasta kylläkin on kysymys. :)
Tämä on minun ihanan anoppini resepti, hän on tämän valmistuksen minulle kädestä pitäen opettanut. :)

Resepti ansaitsi paikan täällä blogissa, vaikkei italialainen olekaan, koska minusta on niin jännä huomata, miten italialaisten oma, rakas pasta muuntuu eri maiden keittiössä kyseisen maan ruokakulttuurin mukaiseksi, maan asukkaiden makutottumuksia miellyttäväksi ruuaksi. Monilla mailla siis tuntuu olevan oma makaroonilaatikkonsa - pastaa paikalliseen tapaan. :)

Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä marokkolaisten "makaroonilaatikkoa", sillä tuskin tulette pettymään. :) Marokkolainen ruoka on mausteisen maistuvaa ja aromikasta olematta kuitenkaan (yleensä) tulista. Tämäkin pasta kun uunissa kypsyy, niin hetkessä on koti mausteista tuoksua täynnä, joka todella herättää ruokahalun, ettekä malta odottaa ruuan valmistumista ja pöytään käymistä. :)

Ainekset

1 pkt pastaa (esim. fusilleja)
1 pieni kesäkurpitsa 
2 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 purkki tomaattipyreetä
hiukan raastettua parmesaania tai muuta juustoa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
ripaus inkivääriä
paprikajauhetta
juustokuminaa
tuoretta korianteria (tai persiljaa tai molempia)

Valmistus

Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Sillä välin kuri ja pilko porkkanat ja laita suolattuun veteen kiehumaan. Pilko kesäkurpitsa ja lisää se ja herneet, kun porkkanat ovat jo hieman pehmeitä. Anna kiehua, kunnes kaikki vihannekset ovat pehmeitä. Valuta lävikössä.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hienonna sipuli ja kuumenna sillävälin öljy pannulla. Lisää sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota ja lisää tomaattipyree ja hieman vettä. Lisää kaikki mausteet ja yrtit ja sopivasti suolaa. 

Kaada pasta oliiviöljyllä voideltuun vuokaan ja lisää joukkoon tomaattipyree-sipuliseos ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon vielä kasvikset ja sekoita. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia. 

Buon appetito! :)





Aurinkoista loppuviikkoa kaikille, nauttikaa keväästä ja valosta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti