lauantai 15. maaliskuuta 2014

Peperonata - eteläitalialainen paprikamuhennos

Rakastan paprikoita aivan yhtä paljon kuin rakastan kesäkurpitsaa ja munakoisoja, mutta jostain syystä en tee niistä kovin usein ruokaa...En edes tätä kyseistä, vaikka olen aina (tai niin kauan kuin olen tämän reseptin tuntenut, eli todella monia vuosia, mutten muista tarkalleen, mistä tai keneltä olen reseptin alun perin saanut...) tätä ruokaa rakastanut. Joka kerta, kun sitä syön on suuri nautinto, ja joka kerta myös päätän ruveta sitä tekemään säännöllisemmin, koska se on herkullisuuden lisäksi terveellistä ja helppo valmistaa, mutta aina vain jostain syystä kuluu montakin kuukautta, ennen kuin taas palaan reseptin äärelle. Elämän mysteerejä... ;)

No, tässä viikolla kaupassa käydessäni huomasin kolmivärisen paprikapakkauksen olevan tarjouksessa ja sellainen päätyi ostoskoriin ja sen kummemmin miettimättä tiesin jo, mitä herkkua siitä syntyisi. :) Usein peperonatassa käytetään vain punaista ja keltaista paprikaa ja niin sen yleensä itsekin valmistan, mutta nyt houkutti ajatus vieläkin värikkäämmästä ruuasta, pussista kun löyti keltaisen ja punaisen ohella vihreä yksilö.

Reseptistä on olemassa lukuisia eri variantteja, itse valmistan sen näin:

Ainekset

3 paprikaa (2 punaista ja yksi keltainen, tai kolme eriväristä niinkuin itse tällä kertaa laitoin)
1 tölkki tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 suurehko sipuli
1 tomaatti
2-3 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
suolaa
(ripaus sokeria)

Valmistus

Hienonna sipuli, suikaloi paprikat ja pilko tomaatti. Kuumenna sillä välin oliiviöljy pannulla. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä ja lisää paprikat ja tomaatit. Anna kypsyä hieman aikaa välillä sekoitellen. Lisää tomaattimurska, suola ja halutessasi ripaus sokeria (itse suosin sen käyttöä, sillä se vie tomaatin kirpeyttä pois tehden siitä pehmeämmän makuisen), sekoita ja jätä hautumaan miedolle lämmölle kannen alle, kunnes paprikat ovat aivan pehmeitä. 

Tarjoile lihan tai kalan lisukeruokana tai leivän kera sellaisenaan. Todella herkullista esim. tuoreen patongin kanssa tai bruschettojen päällysteenä! :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti