sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Lasagne ai funghi e porri - sieni-purjo -lasagnea

Makuasioiden äärellähän tässä taas liikutaan, mutta enpä ole montaa kerta (Italiassa siis) törmännyt punaiseen tai edes punavalkoiseen sienilasagneen ja itsekään en moista harrasta, vaan teen sienilasagneni aina béchamel-kastike pohjaisena.

Resepti on todella simppeli mutta maukas ja sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin ja mielestäni loistavasti vieraillekin tarjottavaksi.

Mutta sen pidemmittä puheitta itse reseptiin, nautinnollisia lasagne-hetkiä teille, rakkaat lukijat! :)

Ainekset neljälle

lasagnelevyjä (n. 1/2 pkt)
béchamel-kastiketta litrasta maitoa (ohje tästä)
2 rasiaa tuoreita herkkusieniä (tai muita sieniä; esim. kanttarellit toimisivat takuulla loistavasti)
1 suurehko purjo
1 mozzarellapalloa
tuoreita basilikanlehtiä
ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmistus

Puhdista ja viipaloi sienet ja paista ne pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Pilko sillä välin purjo rinkuloiksi. Siirrä kypsät sienet erilliseen astiaan odottamaan ja kypsennä pannulla myös purjo. Sen kypsyttä lisää rinkulat sienten kanssa samaan astiaan odottelemaan ja sekoita keskenään.

Valmista béchamel-kastike, linkki ohjeeseen yllä. Laita sillä välin uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Kokoa lasagne: pohjalle kastiketta, sen päälle sieni-purjo -seosta ja sen päälle lasagnelevyjä. Jatka näin, kunnes ainekset on käytetty. Viimeisen, ohuen, kerroksen tulee olla kastiketta. Lisää päällimmäiseksi reilun kokoiset mozzarellapalat ja lopuksi hiukan aromia antamaan vielä tuoreita basilikanlehtiä. 

Paista uunissa keskitasolla 30-35 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä. Ota pois uunista, anna tekeytyä huoneenlämmössä n. 10 min. ja tarjoile. 

BUON APPETITO!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti