sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Sienien siniverinen: tagliatelle ai funghi porcini - tagliatellea ja herkkutatteja

Italialaiset ovat hulluna herkkutatteihin ja niin olen minäkin. Suomesta niiden käsiinsä saaminen ei jännä kyllä ole niinkään itsestäänselvää - jos ei harrasta sienestystä -, mutta Italiassa niitä sen sijaan on helppo löytää. Kun on niiden aika, herkkutatteja saa tuoreina ihan tavallisista ruokakaupoista ja muulloinkin pienistäkin kaupoista kuivattuna ja pakasteena. 

Olin aivan innosta pökerryksissä jokin aika sitten kun sattumalta huomasin, että ainakin tällä hetkellä Lidl:issä Deluxe -merkin valikoimiin kuuluvat sekä pakastetut että kuivatut herkkutatit! Kerrassaan loistava juttu, niitä olen todella kaivannut ja ainoaksi ongelmaksi jäi ratkoa, mitä pitkään kaipaamistani herkkutattiruuista tekisin ensimmäisenä. Kaikki ovat mahtavia, herkkutatti kruunaa ruuan kuin ruuan - niin risoton kuin pastatkin ja monet muut. 

Viime aikoina olen suorastaan himoinnut risottoja, mutta siitä huolimatta ensimmäiseksi pitkän tauon jälkeiseksi herkkutattiruuaksi valikoitui helppo ja nopea tagliatelle ai funghi porcini ja voi sitä satumaista ihanuutta - tällaista voisi syödä vaikka joka päivä! :)

Käytin tällä kertaa pakasteherkkutatteja koska ne ovat niin vaivattomia (ja kaiken kukkuraksi valmiiksi kuutioituja, joten ne tarvitsee vain sulattaa), mutta myös kuivatut käyvät yhtä hyvin - varaa vain aikaa liottamiselle  - ja itsestään selvästi tuoreetkaan eivät ole huono vaihtoehto, jos niitä on saatavilla. ;) Tämän vuoden osalta taitaa tosin olla myöhäistä sen suhteen. 

tagliatellea (tai muuta nauhapastaa)
herkkutatteja (tuoreita, pakastettuja tai kuivattuja riippuen, mitä on saatavilla)
suolaa
italialaista ruokakermaa  (tai creme fraichea tai mascarponea)
mustapippuria
pari valkosipulinkynttä
ekstraneitsytoliiviöljyä
voita
tuoretta persiljaa

Laita suolattu vesi pastalle kiehumaan mahdollisimman suureen kattilaan. Valmista sillä aikaa sienet (jos käytät pakaste herkkutatteja huomioi, että niiden pitää tässä vaiheessa olla sulia): laita pannulle kuumenemaan oliiviöljyä ja voita ja kuullota siinä valkosipulinkynnet. Lisää sienet ja persilja ja paista sekoitellen, kunnes sienet ovat kypsiä, mutta eivät kuivia. Poista valkosipulinkynnet, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, muista ottaa keitinvettä talteen ennen kuin siivilöit pastan. Kaada pasta sienien sekaan pannulle ja pidä liedellä, joka saa olla jo pois päältä mutta jonka pitää olla vielä kuuma. Lisää kerma ja hieman pastan keitinvettä ja sekoita.
Tee annokset ja koristele tuoreella persiljalla.

BUON APPETITO!! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti