sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Radicchio al forno - punasikuria uunissa

Tämä lisukeruoka valmistetaan Italiassa tavallisesti pitkulaisesta Trevison punasikurista, mutta täällä Suomessa on pakko soveltaa ja käyttää pyöreää Chioggian punasikuria, sillä se on ainut lajike, mitä täällä on saatavilla - ja tyytyväinen saa olla silloin, kun löytyy edes sitä.

Itse pidän punasikurin kitkerästä mausta kovastikin, mutta jos et ole rucolan ystävä, punasikuri ei välttämättä ole sinun juttusi, sillä se on vielä rucolaakin huomattavasti kitkerämpää.

Punasikuri on siis salaattilajike, mutta ehkä vastoin ennakkokäsityksiä se sopii loistavasti lämpimiin ruokiin.

Uunissa siitä saa nopean, helpon ja maukkaan lisukkeen vaikkapa lihalle.

Ainekset

pari punasikuria
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Poista punasikurin uloimmat lehdet ja huuhdo vielä tarvittaessa. Poista kanta ja leikkaa halki. Laita uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada päälle oliiviöljyä ohuena nauhana. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla. Paista uunissa 180 asteessa n. 10 minuuttia ja tarjoile esim. lihan lisukkeena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti