Kalenterin mukaan kesän viimeisen päivän kunniaksi julkaisen reseptin, joka on on ollut tämän kesän paras reseptilöytöni, ja jota on viime aikoina tullut tehtyä aika ahkerasti. :)
Ohjeen löysin La cucina italiana -lehden toukokuun numerosta ja se on perinteinen sisilialainen resepti, joskin tämä versio on tonnikalalla rikastettu. Vielä en ole tullut kokeilleeksi aivan aitoa reseptiä ilman tonnikalaa, mutta kyllä varmaan senkin aika koittaa. :)
Pienesti olen joutunut muuttamaan reseptiä suomalaiseen keittiöön sopivaksi - korvasin villifenkolin lehdet tillillä. Vai mahtaakohan Suomesta saada villifenkolia...? Kertokoon ken tietää. :) En käsitellyt tilliä mitenkään sen kummemmin, vaan käytin sen tuoreena.
Rusinoiden käyttö pastassa tai ylipäätään suolaisessa ruuassa saattaa tuntua erikoiselta; tapa juontaa juurensa arabeilta, jotka ovat hallinneet Sisiliaa noin 200 vuoden ajan. Itse en todellakaan ole mikään yletön rusinoiden ystävä, mutta tässä reseptissä niille kannattaa antaa mahdollisuus, sillä ne todella sopivat makukokemusta täydentämään. :)
Ainekset neljälle
160 g öljyyn säilöttyä tonnikalaa (itse suosin mahdollisuuksien mukaan tässä reseptissä lasipurkkiin säilöttyä valkoista tonnikalaa, mutta se on aika arvokasta eikä sitä aina ole saatavilla, joten toki tavallinenkin käy)
350 g pastaa (tällä kertaa tein spaghetista, mutta yleensä käytän tähän lyhyttä pastaa, pennejä tai rigatoneja)
1 viipale (kovettunutta) vaaleaa leipää
1 pikkunippu tuoretta tilliä
30 g rusinoita
20 g pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 tuore chili
ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
Valmistus
Laita rusinat pehmenemään lämpimään veteen pieneen kulhoon. Hienonna tilli, ota paksuimmat varret pois. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
Murusta leipä (aina parempi, jos leipä on jo kovettunutta) käsi suuriksi muruiksi, joiden ei tarvitse olla tasakokoisia.
Paahda pinjansiemenet suurella teflonpannulla ja laita talteen.
Lorauta pannulle oliiviöljyä ja paista leivänmurut siinä. Siirrä leivänmurut talouspaperin päälle, jotta liiat öljyt imeytyvät siihen.
Lisää pannulle 4 rkl oliiviöljyä ja laita joukkoon kuorittu ja veitsenterällä murskattu valkosipulinkynsi ja pikkurinkuloiksi leikattu chili (muista poistaa siemenet!). Kuullota ja poista valkosipulinkynsi.
Lisää tilli ja rusinat, jotka olet huolella puristellut kuiviksi. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle pinjansiemenet ja valutettu tonnikala, riko tonnikalapalojen rakennetta hieman pienemmäksi.
Lisää pakkauksen ohjeen mukaan keitetty pasta, sekoita ja paista seosta vielä noin minuutti jatkaen samalla sekoittelua.
Jaa annokset lautasille, ripottele annosten päälle leivänmurut ja koristele lopuksi tillillä.
Ohjeen löysin La cucina italiana -lehden toukokuun numerosta ja se on perinteinen sisilialainen resepti, joskin tämä versio on tonnikalalla rikastettu. Vielä en ole tullut kokeilleeksi aivan aitoa reseptiä ilman tonnikalaa, mutta kyllä varmaan senkin aika koittaa. :)
Pienesti olen joutunut muuttamaan reseptiä suomalaiseen keittiöön sopivaksi - korvasin villifenkolin lehdet tillillä. Vai mahtaakohan Suomesta saada villifenkolia...? Kertokoon ken tietää. :) En käsitellyt tilliä mitenkään sen kummemmin, vaan käytin sen tuoreena.
Rusinoiden käyttö pastassa tai ylipäätään suolaisessa ruuassa saattaa tuntua erikoiselta; tapa juontaa juurensa arabeilta, jotka ovat hallinneet Sisiliaa noin 200 vuoden ajan. Itse en todellakaan ole mikään yletön rusinoiden ystävä, mutta tässä reseptissä niille kannattaa antaa mahdollisuus, sillä ne todella sopivat makukokemusta täydentämään. :)
Ainekset neljälle
160 g öljyyn säilöttyä tonnikalaa (itse suosin mahdollisuuksien mukaan tässä reseptissä lasipurkkiin säilöttyä valkoista tonnikalaa, mutta se on aika arvokasta eikä sitä aina ole saatavilla, joten toki tavallinenkin käy)
350 g pastaa (tällä kertaa tein spaghetista, mutta yleensä käytän tähän lyhyttä pastaa, pennejä tai rigatoneja)
1 viipale (kovettunutta) vaaleaa leipää
1 pikkunippu tuoretta tilliä
30 g rusinoita
20 g pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 tuore chili
ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
Valmistus
Laita rusinat pehmenemään lämpimään veteen pieneen kulhoon. Hienonna tilli, ota paksuimmat varret pois. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
Murusta leipä (aina parempi, jos leipä on jo kovettunutta) käsi suuriksi muruiksi, joiden ei tarvitse olla tasakokoisia.
Paahda pinjansiemenet suurella teflonpannulla ja laita talteen.
Lorauta pannulle oliiviöljyä ja paista leivänmurut siinä. Siirrä leivänmurut talouspaperin päälle, jotta liiat öljyt imeytyvät siihen.
Lisää pannulle 4 rkl oliiviöljyä ja laita joukkoon kuorittu ja veitsenterällä murskattu valkosipulinkynsi ja pikkurinkuloiksi leikattu chili (muista poistaa siemenet!). Kuullota ja poista valkosipulinkynsi.
Lisää tilli ja rusinat, jotka olet huolella puristellut kuiviksi. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle pinjansiemenet ja valutettu tonnikala, riko tonnikalapalojen rakennetta hieman pienemmäksi.
Lisää pakkauksen ohjeen mukaan keitetty pasta, sekoita ja paista seosta vielä noin minuutti jatkaen samalla sekoittelua.
Jaa annokset lautasille, ripottele annosten päälle leivänmurut ja koristele lopuksi tillillä.
Tuo oli kyllä niiiiin hyvää :) Saattaahan se olla hyvää ilman tonnikalaakin, mutta ainakin tuo tonnikalaversio vei kielen menessään! Huh tuli syötyä kyllä ihan liikaa :)
VastaaPoistaJuu tämä on kyllä loistoresepti! :D Eikä edes vaikea valmistaa. :P Helposti tätä tosiaan tulee syötyä aivan liikaa. :D
VastaaPoista