Pari vuotta sitten löysin italialaisesta ruokalehdestä tällaisen isoäidin suklaakakun reseptin, jota teki mieli kokeilla...suunnitelman päädyin toteuttamaan kuitenkin vasta viime viikonloppuna. :)
Resepti oli helppo ja nopea toteuttaa ja lopputulos mehevä ja ihanan makuinen. Sopii hyvin joulunaikaan mutta toki muulloinkin. Marsipaani ja suklaa sulautuivat yhteen todella hienostuneeksi mauksi.
Tarvitset:
5 keskikokoista kananmunaa
250 g
(60%) tummaa suklaata
250 g
marsipaania
80 g
voita
45 g
jauhoja
8 g
leivinjauhetta
tomusokeria
Raasta
marsipaani taikinakulhoon ja vatkaa sen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan
sähkövatkaimella sekoittaen. Jatka vatkaamista matalalla teholla, kunnes seos
on aivan tasaista. Jatka sen jälkeen vatkaamista maksimiteholla, kunnes seos on
aivan kuohkeaa vaahtoa.
Sekoita
suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa (jälkimmäisessä tapauksessa varo,
ettei suklaa pala – laita aikaa max. 20 sek. kerrallaan ja sekoittele välillä).
Anna seoksen jäähtyä n. 40 asteeseen ja sekoita se muna-mantelimassavaahtoon.
Lopuksi sekoita joukkoon myös siivilöidyt jauhot ja leivinjauhe.
Voitele
ja jauhota (tai vuoraa leivinpaperilla) pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija 24
cm) ja kaada taikina vuokaan.
Paista
esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa 30-35 minuuttia. Tarkasta kypsyys
paistotikulla.
Ota
pois uunista, kumoa tarjoiluvuoalle, poista kakkuvuoka ja erittäin varovasti
leivinpaperi ja anna jäähtyä.
Viimeistele
runsaalla kerroksella tomusokeria ja tarjoile.
Tuo oli niiiiin ihana, suussasulava kakku ja tosiaankin joulun makuihin täydellinen leipomus. Tekee kyllä mieli tehdä sitä jouluksi :-P Tuntui maistuvan hyvin suvun pienimmällekin ;-)
VastaaPoista