lauantai 12. joulukuuta 2015

Torta cioccolato e mandorle - suklaa-mantelikakku

Pari vuotta sitten löysin italialaisesta ruokalehdestä tällaisen isoäidin suklaakakun reseptin, jota teki mieli kokeilla...suunnitelman päädyin toteuttamaan kuitenkin vasta viime viikonloppuna. :) 

Resepti oli helppo ja nopea toteuttaa ja lopputulos mehevä ja ihanan makuinen. Sopii hyvin joulunaikaan mutta toki muulloinkin. Marsipaani ja suklaa sulautuivat yhteen todella hienostuneeksi mauksi.

Tarvitset:

5 keskikokoista kananmunaa
250 g (60%) tummaa suklaata
250 g marsipaania
80 g voita
45 g jauhoja
8 g leivinjauhetta
tomusokeria

Raasta marsipaani taikinakulhoon ja vatkaa sen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Jatka vatkaamista matalalla teholla, kunnes seos on aivan tasaista. Jatka sen jälkeen vatkaamista maksimiteholla, kunnes seos on aivan kuohkeaa vaahtoa.

Sekoita suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa (jälkimmäisessä tapauksessa varo, ettei suklaa pala – laita aikaa max. 20 sek. kerrallaan ja sekoittele välillä). Anna seoksen jäähtyä n. 40 asteeseen ja sekoita se muna-mantelimassavaahtoon. Lopuksi sekoita joukkoon myös siivilöidyt jauhot ja leivinjauhe.

Voitele ja jauhota (tai vuoraa leivinpaperilla) pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) ja kaada taikina vuokaan.

Paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa 30-35 minuuttia. Tarkasta kypsyys paistotikulla.

Ota pois uunista, kumoa tarjoiluvuoalle, poista kakkuvuoka ja erittäin varovasti leivinpaperi ja anna jäähtyä.

Viimeistele runsaalla kerroksella tomusokeria ja tarjoile.

1 kommentti:

  1. Tuo oli niiiiin ihana, suussasulava kakku ja tosiaankin joulun makuihin täydellinen leipomus. Tekee kyllä mieli tehdä sitä jouluksi :-P Tuntui maistuvan hyvin suvun pienimmällekin ;-)

    VastaaPoista