torstai 11. elokuuta 2016

Panna cotta senza gelatina con salsa di fragole - pannacotta ilman liivatetta mansikkasalsalla

Rakastan pannacottaa, mutta koska perheessämme ei syödä liivatetta, on ollut pakko etsiä muita keinoja toteuttaa herkku. ;) 

Aiemmin olen sakeuttanut pannacotan kananmunan valkuaisella uunissa vesihauteessa. Koostumus on todella hyvä ja toteutus helppo, mutta aikaa vievä kylläkin, vaikkei aktiivista tekoaikaa tarvitsekaan paljon varata. 

Jokin aika sitten mieleeni juolahti kokeilla, olisikohan mahdollista sakeuttaa pannacotta maissitärkkelyksellä. 

Ainakin vesimelonihyytelössä tämä toimi ja lopputulos oli silkkisen pehmeä. 

Päätin kokeilla ja voilà, tämän helpompaa pannacottaa tuskin on mahdollista valmistaa! :) Kokeilu oli oikein onnistunut - joskin on sanottava, että ensi kerralla kokeilen vähän pienempää määrää Maizenaa, sillä omaan makuuni pannacotta saisi olla hiukan pehmeämpi. Tämän reseptin määrällä pannacotasta tulee aika kiinteä, mutta tämä on tietysti makuasia. 

Tarjoilin pannacotat sitruunaisen mansikkasalsan kera, mutta toki itse voit tarjoita miten haluat: ihan tuoreiden marjojen kera, nutellalla tai kinuskilla kuorrutettuna jne. 

Tarvitset (4-5 annosta):

500 ml kuohukermaa
70 g tomu- tai kidesokeria
35 g Maizenaa 
yhden vaniljatangon siemenet (tai vastaava määrä vanilja-aromia)
pienen pieni ripaus suolaa

mansikkasalsaan:

250 g mansikoita
1 pieni luomusitruuna
2 rkl tomusokeria

Valmistus:

1. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Jos paakkuja jää, suodata siivilän läpi.
2. Laita liedelle miedolla lämmöllä ja sekoita vispilällä, kunnes seos sakenee. 
3. Kaada seos muotteina käyttämiisi kuppeihin tai purkkeihin (esim. cappuccino-kupit ovat kätevän mallisia ja kokoisia). Anna jäähtyä huoneenlämmössä. 
4. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin väh. kahdeksi tunniksi, jopa yön yli. 
5. Valmista mansikkasalsa: pese mansikat ja leikkaa kannat pois. Pilko kuutioiksi. 
6. Laita teflonpintaiselle pannulle, ja mittaa mukaan tomusokeri.
7. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti ja raasta pannulle sitruunan kuori pienimmällä mahdollisella terällä niin, ettei kuoren valkoista osaa joudu mukaan. 
8. Purista joukkoon sitruunamehu. 
9. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut ja mansikat aavistuksen pehmenneet. Laita syrjään odottamaan tarjoilua. 
10. Kumoa pannacotat tarjoilulautasille. Saat ne kätevästi muotista irti, kun käytät apunasi kuumaan veteen kastettua ruokaveistä. (Vaihtoehtoisesti voit tehdä pannacotat myös nätteihin laseihin, ja tarjoilla suoraan niistä.)
11. Viimeistele annokset mansikkasalsalla ja tarjoile. 




2 kommenttia:

  1. Tosi juhlallinen ja helppo aterian päätös! Nam :-P

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä yllättävän näyttävä ja maukas aterian päätös helposti ja vähällä vaivalla. :D

    VastaaPoista