Tässä vielä eräs herkku, jota pääsiäisen aikaan tein, mutta jonka ohjetta on vielä ollut tullut laittaneeksi tänne.
Sitruunainen on siis tämäkin resepti ja lisää sellaisia on toki kevään ja kesän mittaan tulossa. ;)
Varoituksen sana jo etukäteen tästä reseptistä: toteutus ei ole mitenkään äärettömän vaikea, mutta ohjeita kannattaa seurata huolella ja kirjaimellisesti, muuten vaahdon kuohkea ja tasainen rakenne on vaarassa...
Ainekset kuudelle
n. 1dl sitruunamehua
(2-3 sitruunaa)
3 kananmunaa
125 g voita
½ l kuohukermaa
1,5 dl sokeria
koristeluun
sitruunaviipaleita
Riko kananmunat
kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Sulata voi ja sokeri todella miedolla
lämmöllä ja lisää sitruunamehu. Sekoita joukkoon munat ja tuo
kiehumispisteeseen edelleen matalalla lämmöllä.
Ota pois liedeltä
ja anna jäähtyä. (Voit nopeuttaa jäähtymistä siirtämällä seoksen toiseen,
mahdollisimman laakeaan astiaan.) Jos kreemistä on kaikesta huolimatta tullut
epätasaista, saat pelastettua tilanteen sauvavatkaimella seoksen jäähdyttyä.
Vatkaa kerma
vaahdoksi ja kun kreemi on jäähtynyt, sekoita siihen varovasti (alhaalta
ylöspäin nostellen) kermavaahto. Annostele sitruunavaahto jälkiruokakulhoihin
ja koristele sitruunaviipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti