Lihapullat tomaattikastikkeessa on italialainen klassikko, joka varsinkin spaghetin kera tarjoiltuna on kauan kuulunut monen italialaisen perheen yhteisiin, pitkiin sunnuntailounaisiin.
Se on tyypillinen isoäitien ruoka, jonka resepti siirtyy perheessä sukupolvelta toiselle.
Niin kuin kaikista klassikosta, on tästäkin eri versioita vaikka kuinka, jokainen tekee vähän omalla tavallaan. :)
Voit tarjoilla näitä lihapullia pääruokana tuoreen leivän tai jonkin lisukkeen seurana tai pastan (lähes aina spaghetin, vaikka itse nyt käytinkin tagliatelleä) kanssa alkuruokana tai ainoana ruokalajina.
Kannattaa tehdä kerralla sen verran reilu satsi, että lihapullia jää seuraavaksikin päiväksi, jolloin voit tarjoilla niitä eri tavalla kuin edellisenä päivänä. :)
Tarvitset:
400 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
2 tölkkiä tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 pieni sipuli
ekstraneitsytoliiviöljyä
n. 1,5 dl parmesaaniraastetta
tuoreita basilikanlehtiä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
Valmistus:
Kuumenna paistinpannulla n. 3 rkl oliiviöljyä ja hienonna sillävälin sipuli. Kuullota sipuli öljyssä, älä kuitenkaan ruskista. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää maun mukaan suolaa, ripaus sokeria ja revi vielä joukkoon basilikanlehtiä. Sekoita ja jätä hautumaan miedolle lämmölle.
Laita jauheliha kulhoon, lisää hiukan suolaa ja pippuria ja parmesaaniraaste. Sekoita huolella ja pyörittele massasta pieniä, tasaisia palloja.
Lisää kastikkeen joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Tarjoa sellaisenaan pääruokana tai pastan kera alkuruokana tai ainoana ruokalajina.
BUONA DOMENICA - HYVÄÄ SUNNUNTAITA!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti