Huomenta!!! :)
Vaikka päivissä on vielä iloksemme häivähdys kesää, pyörii arki jo täyttä vauhtia kouluineen, päiväkoteineen, töineen ja harrastuksineen...
Itsekin olen vihdoin palannut töihin pitkän kesäloman jälkeen ja helpoille ja nopeille resepteille on taas arkena käyttöä. ;)
Tässäpä yksi sellainen alkavaa viikkoanne piristämään - yksinkertaisuudestaan huolimatta aivan huikea makunautinto, jos sattuu olemaan lohen ystävä.
Ainekset neljälle
400 g lyhyttä pastaa (itse valitsin tälläkertaa täysjyväfusilleja, mutta esim. pennet ja farfallet sopivat myös loistvasti)
1/2 kg mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoja
(1 salottisipuli pieneksi hienonnettuna)
200 g kylmäsavulohta
1 sitruuna
ekstraneitsytoliiviöljyä (tai voita, jota itse päädyin vaihteeksi käyttämään tällä kertaa)
Valmistus
Laita suolattu vesi kiehumaan pastalle. Pese kesäkurpitsat, poista niistä kannat ja leikkaa muutaman millin paksuisiksi rinkuloiksi tai lohkoiksi.
Lämmitä muutama ruokalusikallinen öljyä tai voita pannulla (jos käytät voita, älä käytä korkeaa lämpötilaa sillä se palaa tai ainakin ruskistuu helposti) ja kuullota siinä sipulisilppu jos haluat sitä käyttää.
Raasta joukkoon huolella pestyn sitruunan kuori ja kesäkurpitsat. Tiristä joukkoon hiukan sitruunamehua. Hauduttele kesäkurpitsat kypsiksi miedolla lämmöllä.
Keita pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja lisää pannulle yhdessä lohenpalasten kanssa. Sekoita ainekset keskenään, valmista annokset ja tarjoile,
BUON APPETITO!
MUKAVAA ALKANUTTA VIIKKOA KAIKILLE! :)
Ihanan tuntuinen ohje ja varmaan nopeaa pikaruokaa <3
VastaaPoistaTotta totisesti varsinaista pikaruokaa tämä, mutta onneksi mausta ei silti tarvitse pätkääkään tinkiä eikä eineksiin tyytyä. ;) :D
VastaaPoistaMikä parasta, jos ei satu olemaan kylmäsavulohen ystävä, niin toki voi myös lämminsavulohta käyttää. :) Niin ja uskoisin, että tonnikalaversio saattaisi myös toimia. :)