lauantai 15. helmikuuta 2014

Pasta al pomodoro e zucchine - pastaa tomaatti-kesäkurpitsa -kastikkeessa

Tässäpä taas todella helppo ja nopea pastaresepti, kun kaipaa pikaista arkiruokaa. :) Ystävänpäivän kunniaksi tein tästä hieman söpömmän ja juhlavamman version käyttämällä löytämääni hauskaa sydänpastaa:




Ainekset kolmelle:

oliiviöljyä
suolaa
valkosipulinkynsi
1 pieni kesäkurpitsa
1 tölkki tomaattimurskaa
300 g pastaa
pinnalle parmesaania tai granaa

Valmistus

Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin valmista kastike: laita reilusti oliiviöljyä kuumenemaan pannulle ja sen ollessa kuumaa, lisää joukkoon valkosipulinkynsi. Se saa saada hieman väriä, muttei palaa eikä ruskistua liikaa. Pilko tällä välin kesäkurpitsa ja lisää pannulle ja suolaa. Kypsennä sekoitellen, kunnes kesäkurpitsa on puoliksi pehmennyt. Lisää tomaattimurska (ja halutessasi aivan ripaus sokeria) ja anna hautua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista valkosipulin kynsi, sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoile grana padanon tai parmesaanin kera. 

Buon appetito! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti