maanantai 17. helmikuuta 2014

Risotto agli spinaci - pinaattirisotto

Tässä taas yksi ihana risotto lämmittämään talvisena päivänä. :)



Ainekset kahdelle:

3 isoa kuutiota pakastepinaattia (tai vastaavan verran tuoretta)
1 valkosipulinkynsi
1/2 sipuli
nokare voita
oliiviöljyä
1,5 dl risottoriisiä (esim. carnaroli, arborio)
1 l kuumaa kasvislientä
pieni kourallinen parmesaani- tai granaraastetta + jonkin verran annosten pinnalle ripoteltavaksi
ripaus mustapippuria
(tarvittaessa suolaa)

Valmistus:

Kuumenna öljy pannulla ja sulata siinä voinokare. Lisää valkosipulinkynsi ja kypsennä, kunnes se saa aavistuksen väriä. Lisää sipulisilppu ja kuullota. Lisää pinaatti ja pippuri ja sekoita rasvaan ja sipuliin. Lisää riisi ja kypsennä noin parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää osa kasvisliemestä ja keita koko ajan sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt lähes kokonaan. Lisää hieman lientä ja jatka kypsentämistä (ja sekoittamista) taas, kunnes neste on melkein imeytynyt. Jatka näin, kunnes kasvisliemi on kokonaan käytetty. Jätä risotto aika löysäksi. Se voi olla koostumukseltaan lähes lusikoitavaa. Poista liedeltä ja lisää parmesaani- tai granaraaste ja sekoita, kunnes se sulaa joukkoon. Jätä tekeytymään kannen alle noin 5 minuutiksi ja tarjoile parmesaani- tai granaraasteen tai lastujen kera. 

Buon appetito! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti