Nopea ja helppo mutta uskomattoman täyteläinen, arjesta juhlaa tekevä pastaherkku syntyy kermaisen sitruunanmakuisen kastikkeen kera.
Tavallisesti Italiassa tämän kastikkeen valmistukseen käytettäisiin ruokakermaa, panna da cucina, jonka olen päätynyt korvaamaan taivaallisella mascarponella, sillä Suomesta saatavien kermojen joukossa ei ole yhtäkään, joka vastaisi tuota Italialaista tuhtia ja paksua ihanuutta.
Toki voit käyttää mascarponen sijaan kuohukermaakin, jos et harmistu sen nestemäisestä koostumuksesta. Vielä yksi vaihtoehto on creme fraîche. Kevytkermat kasvisrasvavalmisteista puhumattakaan eivät kuitenkaan ole tarkoituksenmukaisia.
Tarvitset
400 g tagliatelleä tai muuta pitkää (tuore)pastaa
50 g voita
1 (luomu)sitruuna huolellisesti pestynä
1 prk mascarponea
suolaa
parmesaania annosten viimeistelyyn
Valmistus
Laita reilusti vettä kiehumaan isoon kattilaan pastalle.
Valmista sillä välin kastike: sulata laakealla, korkeareunaisella paistinpannulla voi miedolla lämmöllä (ole tarkkana, ettei voi pääse ruskistumaan) ja raasta joukkoon sitruunankuori. Huolehdi, ettei kuoren valkoista osaa joudu pannulle, sillä se tekee mausta kitkerän.
Lisää mascarpone ja pieni puristus sitruunaa pannulle ja sekoittele ainekset keskenään, edelleen hyvin miedolla lämmöllä. Sammuta liesi.
Suolaa pastavesi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen hieman keitinvettä ennen pastan siivilöimistä.
Kun pasta on valmista, kaada sen pannulle kastikkeen joukkoon.
Sekoita huolella ja lisää tarvittaessa joukkoon pastan keitinvettä.
Tee annokset ja tarjoile päälle ripoteltuna reilusti parmesaaniraastetta.
RATTOISAA LAUANTAI-ILTAA! :)
Varmasti taas kerran hyvää pastaa. Uskon kyllä, että on täyttävää, mutta sitruuna tekee siitä varmaan vähän "kevyemmän oloista ". Rattoisaa viikonloppua teille myös :-D
VastaaPoistaTämä on taivaallista ja lisäksi onneksi helppo tehdä! :)
VastaaPoistaSitruuna tosiaan keventää ja raikastaa kokonaisuutta mukavasti. :)