En osannut mitenkään kuvitella tomaattikastiketta leipäjuuston kanssa samalle lautaselle, joten tein pizzasta suosiolla valkoisen. Tähän mennessä tämän blogin puitteissa tekemäni valkoiset pizzat ovat olleet ilman minkäänlaista soosia, mutta tähän päädyin laittamaan creme fraîchea. Tämä ei ole aivan tavatonta, sillä Italiassa kermaa käytetään jonkin verran valkoisten pizzojen kastikkeena. Italialainen kerma on paljon paksumpaa kuin suomalainen, joten suosittelisin tällä kertaa käyttämään tuota creme fraîchea sen sijaisena - pastassahan asialla ei ole niin väliä, mutten usko, että pizzan päällysteeksi ei sovi kovin hyvin kovin nestemäinen kerma. ;)
Leipäjuuston ja creme fraîchen lisäksi pizzassa on päällysteenä vain mozzarellaa ja ripaus mustapippuria. Valmistus on todella yksinkertaista: creme fraîche levitetään pizzapohjalle, päälle ripotellaan hiukan mustapippuria ja laitetaan mozzarellan palat ja leipäjuustosiivut. Tämän jälkeen pizzaa paistetaan unissa 275 asteessa, kunnes sekä reunat että juusto ovat saaneet väriä. Lisää Suomi-ilmettä saat pienillä Suomen lipuilla. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti