Ainekset kahdelle
200 g kurpitsaa
1 pieni sipuli
1,5 dl risottoriisiä (carnaroli, arborio)
1 l kasvislientä
100 g scamorza affumicataa
raastettua parmesaania
oliiviöljyä
nokare voita
suolaa
pippuria
Valmistus
Pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja laita sillä välin oliiviöljyä kuumenemaan pannulle. Kun öljy on kuumaa, lisää siihen nokare voita. Kuullota sipuli ja lisää kurpitsa. Anna paistua hieman aikaa välillä sekoitellen. Lisää riisi, suola ja pippuri ja sekoita noin parin minuutin ajan. Lisää osa kasvisliemestä ja sekoita koko ajan, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt. Lisää nestettä, muista sekoittaa jatkuvasti. Jatka näin, kunnes kaikki neste on käytetty. Jätä risotto kuitenkin mehevän löysäksi. Sekoita joukkoon scamorza affumicata ja anna sen sulaa riisin sekaan. Ota pois liedeltä ja jätä kannen alle tekeytymään noin viideksi minuutiksi. Tee annokset, lisää päälle raastettua parmesaania.
Buon appetito! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti