Ja niinhän se vain on, että parhaat asiat elämässä ovat yksinkertaisia, ja se pätee hyvin myös tähän italialaiseen (tarkemmin ottaen nimestään huolimatta käsittääkseni apulialaiseen) herkkuun: vähän aineksia, todella simppeli valmistustapa. :)
Ainekset kahdelle
200 g pastaa (yleensä lyhyttä pastaa, useimmiten pennejä, mutta itseni teki jostain syystä mieli pappardellejä, siispä kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni tätä reseptiä pitkästä pastasta)
1 pieni romanesco-kaali
oliiviöljyä (mahdollisesti chilillä maustettua)
1 valkosipulin kynsi
(aavistus chiliä)
parmesaania tai granaa
Valmistus
Laita vesi kiehumaan pastalle. Leikkaa kukinnot irti kaalista ja laita suolattuun veteen kiehumaan. Keitä pehmeäksi, muttei niin, että kukinnot muussaantuisivat. Laita oliiviöljyä (ihanteellisinta on, jos sinulla on mahdollisuus käyttää chilin makuista oliiviöljyä; muussa tapauksessa voit laittaa chilijauhetta hieman joukkoon tai tehdä miedomman version, eli kokonaan ilman chiliä) kuumenemaan pannulle ja kuori joukkoon paistumaan valkosipulinkynsi. Laita kaali paistumaan pannulle kunnes se on niin pehmeää, että se lähestulkoon hajoaa. Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita se kaalin joukkoon ja jatka hiukan aikaa pastamista sekoitellen. Tee annokset ja laita päälle reilusti parmesaaniraastetta (tai lastuja niinkuin itse tein tällä kertaa; vinkki: kuorimaveitsellä saa hauskoja lastuja :) ).
Buon appetito!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti