sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pikkujoulun vuohenjuusto-punajuuri -pizza

Täällä onkin jo jonkin verran nyt edetty italialaisilla klassikkoruoilla, mutta tänään teki mieli antaa luovuudelle tilaa ja kehitellä pikkujoulun kunniaksi ihan oma pizzaresepti. :D

Joulunodotuksen tunnelmaan sopivaa punaista toi tällä kertaa tomaatin sijasta punajuuri, jostain tein koostumukseltaan tomaattikastikkeen kaltaisen kastikkeen, jota levitin pizzapohjalle ennen muita täytteitä. Kokeilu onnistui mielestäni hyvin, punajuuri tuntuu sopivan erinomaisesti pizzaan vaikkeen siihen ennen pizzassa olekaan törmännyt. :D





 
Ainekset
 
1 annos pizzataikinaa
punajuuri-perunasosetta (tein kaupan valmiista Pirkka-merkkisestä; jos teet samasta, noin puolikas pötkylää riittää)
n.1 dl creme fraîchea
loraus kermaa
tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
125 g mozzarellaa
180 vuohenjuustoa
 
Valmistus
 
Valmista pizzataikina, anna kohota ja kauli mieleisesti muotoiseksi. Laita sillä välin uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista punajuurikastike: kuumenna pannulla öljyä ja laita joukkoon rosmariini. Lisää vähän ajan päästä punajuurisose ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja creme fraîche, sekoita ja anna keittyä kokoon hieman aikaa. Levitä kastike pizzapohjalle, viipaloi päälle vuohenjuusto ja lisää lopuksi pienennetty mozzarella. Paista uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean värin.
 
Nautinnollisia pizzahetkiä ja hyvää pikkujoulua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti