keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Halloumi-bruschetat ja herkkusieni-paprikabruschetat

Italiassa eräs tyypillinen antipasto eli alkupala on bruschetta - rapeaksi paahdettu leipäviipale tomaatti tms. täytteellä.

Hiljattain kehittelin vieraita varten tarjottavaksi tällaisia bruschettoja:


Keskellä näkyviin keksin laittaa täytteeksi halloumia, vaikkei se toki italialainen juusto olekaan. Valelin leipäviipaleet punaisella pestolla, paistoin halloumi-siivut pannulla ennen niiden lisäämistä ja koristelin basilikan lehdillä ja kalamata-oliiveilla. Maukasta oli vaikkei ollutkaan puhtaasti italialaista! :D

Reunoilla näkyvissä bruschetoissa on päällä paprikaa ja tuoretta herkkusientä. Paahdoin ensin paprikalohkoja uunissa kunnes ne saivat hieman väriä, ja sillä aikaa pilkoin sienet, yhden pienen punasipulin ja pari valkosipulinkynttä ja paistoin ne pannulla oliiviöljyssä. Maustoin suolalla, pippurilla ja balsamicolla ja lisäsin joukkoon parin viipaleen verran pieneksi leikattua aurinkokuivattua tomaattia. Paprikoiden ollessa valmiita, suikaloin ne ja lisäsin pannulle muiden ainesten joukkoon ja jatkoin paistamista vielä hieman aikaa. Ennen täytteen laittamista leiville olin valellut ne oliiviöljyllä maun ja mehevyyden takaamiseksi. :)

Bruschettoja varten paahdan leivät yleensä uunissa, mutta mikään ei estä paahtamasta niitä myös pannulla.

Todella helppoa ja nopeaa tämä bruschettojen teko - sopii esim. illanistujaisiin, ja näitä jaksaa tehdä isommallekin porukalle. Ainakin itse nautin niiden näpertelystä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti