lauantai 2. marraskuuta 2013

Halloween -pizza

Lupailemani halloween -pizza on valmistettu ja syötykin jo todella hyvällä ruokahalulla. :)
Lopputulos näytti tältä:


Italiassa pizzaan ei välttämättä laiteta tomaattikastiketta (ketsupista puhumattakaan), ja pizza voikin olla bianca eli valkoinen jollei siihen tule tomaattikastiketta tai perinteisesti rossa eli punainen.

Itse olen todella ihastunut pizza biancaan ja varsinkin viime aikoina olen sellaisia mielelläni valmistanut, toki rosso:kin kelpaa paremmin kuin hyvin ja kausittain itselläni ainakin mieltymykset myös vaihtelevat, mutta tämä tänään tekemäni pizza oli mielestäni täytteidensä puolesta aivan ilmiselvästi valkoinen. :)

Mitäs tässä pizzassa sitten oli täytteenä? Scamorza affumicataa, eli italialaista savujuustoa, balsamico -viinietikassa kasteltua lehtikaalia ja kurpitsaa, ei muuta - todella simppeliä siis. :)

Scamorza affumicata saattaa olla vaikea löytää Suomesta, mutta toki sen voi korvata muulla savujuustolla, esimerkiksi Pirkan leppäsavujuusto käy mielestäni hyvin.

Lehtikaalta ei myöskään käsittääkseni ole ihan joka kaupan valikoimissa, joten jos et sitä löydä (tai et erityisemmin pidä kaalin mausta) niin kuvittelisin pinaatin myös sopivan tähän pizzaan loistavasti. Lehtikaalin yksinkertaisesti revin silpuksi, laitoin muovikippoon ja kaadoin päälle hieman balsamico:a. Sellaisenaan sen sitten laitoin pizzaan muiden täytteiden päälle ennen pizzan uuniin laittamista. Kurpitsan olin kypsentänyt keittämällä jo etukäteen.

Tällä kertaa toin pizzan pöytään ihan tällaisenaan, mutta tähän olisivat varmasti sopineet myös paistamisen jälkeen päälle ripotellut parmesaanilastut.

Tässä vielä kuvia pizzan valmistuvaiheista:






Tällainen pizza siis tänään pyhäinpäivänä. :) Hiukan erikoisia täytteitä ja ehkä vähän yllättävä yhdistelmä, mutta mielestäni toimiva. Kokeilkaa itse, maut ainakin ovat ihanan syksyisiä - buon appetito! :)

P.S. Kyseessä ei ole mikään klassinen italialainen pizza vaan oma keksintöni, jonka kehittelin ideoiden pohjalta, joita olen eri italialaisista ruokablogeista saanut. Ai niin...tein tänään illalliselle toistakin pizzaa, vähän perinteisempää sorttia...En vielä paljasta mitä tarkalleen ottaen - piipahtakaa pian uudelleen, sillä teen siitä oman postauksensa heti kun ehdin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti