sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Muffin salati alla zucca e parmigiano - suolaiset kurpitsa-parmesaani -muffinssit

Muffinssit eivät ole alkuunkaan mitään tyypillistä italialaista ruokaa, mutta nämä syksyisen kurpitsaiset muffinssit pääsivät mukaan blogiin, koska löysin reseptin eräästä italialaisesta ruokalehdestä (La cucina italiana, marraskuun numero), joten sikäli resepti (jota tosin aavistuksen verran muokkasin) on kuin onkin italialainen ja toisaalta ainekset ja sitä kautta makumaailma ovat hyvinkin italialaisia. :) Näitä kun söin, mieleen tuli aivan eräs umbrialainen pääsiäiserikoisuus (aivan ihanainen torta al formaggio, mutta siitä lisää, kun pääsiäinen koittaa :D) vaikkei tässä jälkimmäisessä kurpitsaa olekaan. :)

Ainekset

400 g kurpitsaa (kuorittua)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
1 dl oliiviöljyä
100g raastettua parmesaania
1 rkl leivinjauhetta
4 kananmunaa
kurpitsansiemeniä
suolaa
pippuria

Valmistus

Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja paista uunissa 160 asteessa noin 30 minuuttia. Kun kurpitsa on kypsää, siirrä se taikinakulhoon ja soseuta sauvavatkaimella. Lisää kananmunat ja sekoita huolella. Kurpitsansiemeniä lukuunottamatta lisää loputkin ainekset ja sekoita hyvin. Jaa taikina muffinssivuokiin (tästä tulee n. 12-16 vuokien koosta riippuen) ja koristele kurpitsansiemenillä. Paista uunissa 170 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile, mielelläänä muutaman tunnin sisällä valmistuksesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti