perjantai 29. marraskuuta 2013

Pasta con panna e zucchine (pastaa kermaisessa kesäkurpitsakastikkeessa)

Tässä taas yksi italialaisen keittiön klassikoista, jota rupesi yhtäkkiä niin tekemään mieli, että pakkohan sitä oli jo heti tänä illalla saada. :D Onneksi satuin kaupasta löytämään sopivan pienen ja maukkaan oloisia kesäkurpitsoja, ettei tarvinnut vallan jättää toiseen kertaan.

Ainekset kahdelle

200 g pastaa (tällä kertaa käytin rigatoneja, mutta pennet, fusillit ja farfallet ym. käyvät aivan yhtä hyvin)
2 pientä kesäkurpitsaa
n.1 dl kermaa tai mieluummin creme fraîchea (joka mielestäni korvaa italialaisen kerman paremmin)
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
nokare voita
suolaa
pippuria
(raastettua parmesaania pinnalle)

Valmistus

Laita suolattua vettä kiehumaan pastalle. Laita sillä välin aika reilusti oliiviöljyä kuumenemaan pannulle ja paloittele kesäkurpitsat valitsemallasi tavalla: pyörylöiksi, viipaleiksi tai pitkulaisiksi paloiksi (jos päädyt käyttämään spaghettia tai muuta pitkää pastaa, jälkimmäinen on mielestäni sopivin vaihtoehto). Lisää pannulle nokare voita ja anna sulaa. Kuori valkosipulin kynsi ja anna sen paistua pannulla, kunnes se on saanut hieman väriä. Lisää kesäkurpitsat ja paista ne pehmeiksi. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Tällä välin keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja siivilöi. Lisää pannulle kesäkurpitsan joukkoon ja sekoita miedolla lämmöllä hiukan aikaa. Lisää kerma/creme fraîche ja sekoita vielä vähän aikaa. Tee annokset ja halutessasi raasta päälle parmesaania.

Tästä, niinkuin varmaan kaikista maailman klassikkoruuista on varmaan niin monta eri versiota, kuin on tekijöitäkin. Itse olen tottunut tekemään tämän ruuan näin, mutta kokeilemalla löydät itsellesi mieluisimman ja maukkaimma valmistustavan. Esimerkiksi valkosipuli ei ole välttämätön, tai tavallista, aivan hienoksi pilkottua sipuliakin voi laittaa sen sijaan tai sitten ei kumpaakaan. Rasvana voi käyttää pelkkää oliiviöljyä tai pelkkää voita tai näiden sekoitusta, niinkuin itse teen. Ja kuiten mainuttu, kesäkurpitsan pilkkomisessa ja pastamallin valinnassa tyyli vapaa. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti