keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Spinaci filanti con mozzarella e parmigiano (che diventarono un cuoricino) - mozzarella-parmesaani -pinaattimuhennos (josta tuli pikku sydän)

Taas kerran pannuun pääsi eräs juuri tämän hetken kasviksista - tällä kertaa mieli teki pinaattia. :)
Joskus ennen vanhaan en tykännyt pinaatista alkuunkaan, mutta Italiassa aloin suorastaan rakastaa sitä. Tosin on pakko sanoa, että rakastan ja kaipaan erityisesti sitä ihanaa pinaattia, jollaista Italiassa löysin myynnissä: tuoretta, suurilehtistä (suurimmat näkemäni lehdet olivat lähestulkoon kämmenen kokoisia), rapsakkaa ja todella tummanvihreää, jossa on lähes "rautainen" maku. Suomessakin valitsen mahdollisuuksien mukaan tuoretta pinaattia, ja vaikka sekin usein Italiasta tulee, ei se ole ollenkaan sama asia: lehdet ovat pieniä, hentoisia ja turhan vaaleita (ei värillä muuten niin väliä, mutta mielestäni se vaikuttaa makuun).

Tämä ruoka on tyypillinen italialainen lisukeruoka, joka tarjotaan siis pääruuan (yleensä lihaa, mutta kasvissyöjien tapauksessa seuralaiseksi sopii esim. munakas) kanssa. Ei kannata antaa ruuan viattoman ulkonäön hämätä: öljyä ja juustoja ja sitä kautta rasvaa on reilusti, eli tämä on todella täyttävää ruokaa eikä niinkään mitään dietti-herkkua. ;)

Ainekset

1 kg pinaattia
200 g mozzarellaa
4 rkl raastettua parmesaania
oliiviöljyä
suolaa

Valmistus

Huuhtele pinaatti. Keitä suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä. Puristele kevyesti vettä pois, älä kuitenkaan liian kuivaksi. Lämmitä pannulla oliiviöljyä. Lisää pinaatti ja palasiksi leikattu mozzarella. Sekoita pannua liedellä edelleen pitäen, kunnes mozzarella on sulanut. Lisää joukkoon parmesaani ja sekoita vielä hieman aikaa. Ota liedeltä ja tarjoile lämpimänä.

Juuri kylvystä tullut pinaatti.

Valmis annos.

Ja kuinkas sitten kävikään...



Laitoin annoksen tarjolle pieneen, sydämenmuotoiseen kulhoon, mutten syönyt sitä aivan välittömästi. Kun olin aloittamaisillani, huomasin juuston jo jähmettyneen sen verran, että toiselle lautaselle kippaamalla pinaatti pysyi muodossaan tällaisena pikku sydämenä - arjen pikku iloja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti