tiistai 19. marraskuuta 2013

Torta di ricotta al limone (helppo ja nopea sitruunainen ricotta-piirakka)

Eilen kerroin konvehdeista, joita olin poikani synttäreille näpertänyt, ja makealla linjalla jatketaan. :D
Tämä piirakkakin löytyi synttäripäivän tarjottavien joukosta. :)

Tämä piirakka sopii niin jälkkäriksi kuin kahvipöytäänkin ja on erittäin helppo ja nopea tehdä - en usko, että tässä yksinkertaisesti voi epäonnistua. :D Ainakin itselläni suurimman osan ajasta vei koristelu, mutta halutessaan siitäkin selviää nopeasti jos tekee jotain hyvin yksinkertaista ja voi piirakan toki sellaisenaankin tarjota, ilman mitään koristeita - tyyli vapaa. :)

Ainekset yhteen pyöreään piirakkaan, halkaisija n.24 cm

400 g murotaikinaa (itse ostin valmista)
1 sitruuna (tai 2, jos sitruunaa aikoo käyttää koritsteluun)
250 g ricottaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
ripaus suolaa

Valmistus

Lämmäitä uuni 180 asteeseen ja painele murotaikina tasaiseksi kerrokseski piirakkavuokaan (jollet halua tarjota piirakkaa suoraan vuoasta, muista laittaa alle leivinpaperi!) ja pistele siihen haarukalla reikiä. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Valmista sillävälin täyte: kaada ricotta kulhoon, sekoita huolella joukkoon 2 kananmunaa, sokeri ja vanilliinisokeri. Purista joukkoon yhden sitruunan mehu ja raasta joukkoon sen kuori. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä täyte pohjalle ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Piirakka on nyt valmista tarjottavaksi, mutta mielestäni se on parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.


 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti