Olen rakastanut italialaista ruokaa niin kauan kuin muistan.
Kuusi Italiassa vietettyä vuotta tarjosivat aitiopaikan tutustua aitoon
italialaiseen keittiöön ja kasvattivat intohimon sitä kohtaan sellaisiin
mittasuhteisiin, että aloin haaveilla kokoavani vuosien varrella mukaani
tarttuneet reseptit kirjaksi. Haave elää edelleen, mutta testaan nyt alkuun taitojani tämän blogin
avulla; lämpimästi benvenuti (tervetuloa)
mukaan lukemaan, kokeilemaan ja herkuttelemaan! J
Ylivoimainen suosikkini on ehkä vähän tylsästi pizza ja niin
kuin otsikosta arvaatte, lempiherkullani tulee olemaan keskeinen rooli
blogissani. J Italialainen keittiö on kuitenkin paljon muutakin kuin
pizzaa, joten luvassa on totta kai pastaa ja risottoa mutta myös bruschettoja,
focacciaa, keittoja, lisukeruokia ym. ja varmasti silloin tällöin jotain
makeaakin. J Olen ollut koko aikuisikäni kasvissyöjä, joten liharuokien
tekoa en juuri hallitse - siispä ei ole todennäköistä (joskaan ei täysin
mahdotonta), että tulen lihaa sisältävien ruokien reseptejä laittamaan.
Lupaan kuitenkin, että tulette saamaan paljon kivoja ideoita
italialaishenkisten lauantai-iltojen viettoon ja sunnuntailounaille (tai yksinkertaisesti nautinnoksi tavalliseen arkipäivään) perheen
ja/tai ystävien kesken tai ihan vain itseksenne. Mukaan pääsevät niin
italialaiset klassikot, Italian vuosien aikana ystäviltä ja tutuilta saadut
reseptit kuin italialaisista ruokalehdistä, -ohjelmista ja keittokirjoista
poimitut parhaat palat unohtamatta omia, perinteisiin resepteihin pohjautuvia
kehitelmiäni.
Italialaisessa keittiössä vuodenaikojen vaihtelu näkyy
selkeästi, ja tyypillistä onkin käyttää kulloisenkin kauden parhaita antimia.
Itse pidän syksyisistä ruuista (esim. ihanan lämmittävästä ja höyryävästä risotosta)
ja tämän ajan tarjoamista herkuista, kuten sienistä ja kurpitsasta. Ei olekaan
sattumaa, että aloitin tämän blogin kirjoittamisen syksyllä – koen nämä
tunnelmallisen pimeät, kynttilöiden valaisemat illat erityisen inspiroiviksi ja
soveliaiksi kotona oleiluun ja keittiössä puuhasteluun. J
Tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen olen menossa keittiöön
valmistamaan illallista varten halloween-henkistä pizzaa, jonka täytteenä
käytän kurpitsaa, lehtikaalta ja scamorza
affumicataa, eli italialaista savujuustoa (ainekset kuvassa). En ole ennen
käyttänyt kurpitsaa pizzassa, joten pysykään kuulolla ja palatkaa katsomaan,
miten kokeilu onnistui…
Intanto auguro una
buona serata a tutti! J
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti