Tänään on keittiössäni valmistunut kahta eri italialaista herkkua, jotka haluan kanssanne jakaa. :)
Ensin lounaaksi gratin di pasta al gorgonzola e cavolo nero eli gorgonzola-lehtikaali -pastagratiinia ja illalliseksi vielä vanhemmilleni jotka saimme vieraiksi risotto al radicchio e scamorza affumicata eli punasikuri-savujuusto -risottoa.
Pidin huomattavasti enemmän jälkimmäisestä (johtunee siitä, että en ole erityisen suuri gorgonzolan enkä muidenkaan homejuustojen ystävä, mutta silloin tällöin annan sillekin mahdolloisuuden), mutta ei ensimmäinenkään huono ollut, suosittelen homejuustojen ystäville. :)
Tämän iltaiseen risottoon palaan myöhemmin erillisessä postauksessa, nyt pääsette kuvien välityksellä nautiskelemaan lounaspastastamme. :) Resepti löytyi italialaisen ruokalehden A tavola lokakuun numerosta, tosin muokkasin sitä hieman. Suoristin jonkin verran mutkia, koska aikaa ei ollut liiemmiten käytettävissä, ja käytin gorgonzolan lisäksi mozzarellaa laimentamaan hieman homeen makua. :)
Ainekset
500 g pastaa (esim. pennejä)
3-4 dl beschamel -kastiketta (valmista tai itse tehtyä)
100 g gorgonzolaa (itse suosin dolcea koska en pidä turhan voimakkaasta homeen mausta; muussa tapauksessa kannattaa valita piccante)
250 g mozzarellaa
n. 100 g lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa
Valmistus
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Uunin lämmetessä keitä pasta suolatussa vedessä pakkaukseen ohjeen mukaan. Odotellessasi veden kiehumista valmista bechamel -kastike ellet ole hankkinut sitä valmiina ja lisää joukkoon kuutioiksi paloiteltu gorgonzola.
Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, siivilöi pasta ja kaada se uunivuokaan. Sekoita joukkoon palasiksi repimäsi lehtikaali (lehdistä kannattaa ehdottomasti poistaa lehtiruoti) ja bechamel-gorgonzola seos. Ripottele päälle palasiksi revitty mozzarella.
Paista uunissa kunnes mozzarella saa kauniin ruskean värin.
Buon appetito!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti