Ainekset (kastike riittää 2-3 henkilölle riippuen siitä, kuinka tomaattista pastaa haluaa)
spaghettia tai muuta pastaa (lyhyt pasta, esim. pennet, sopii myös loistavasti)
purkillinen tomaattimurskaa (tai paseerattua tomaattia; itse käytän tomaattimurskaa, mutta valitsen hienon, "ohuen" version, koska en pidä kovin suurista tomaatin palasista; mieluiten käytän suomalaisissakin marketeissa myytävää ParmaSole -merkkiä)
1/2 keskikokoisesta sipulista
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
muutamia tuoreita basilikan lehtiä
parmesaania
Valmistus
Hienonna sipuli oikein pieneksi sillä välin kun kuumennat runsaskätisen lorauksen oliiviöljyä pannulla. Muista myös laittaa suolattu vesi kiehumaan spaghetille. Kuullota sipuli ihanan pehmeäksi miedolla lämmöllä ja lisää tomaattimurska. Pienennä lämpöä entisestään. Sekoita joukkoon suolaa maun mukaan, muutamia basilikan lehtiä ja ripaus suolaa ja jätä keittymään kokoon 10-15 minuutiksi. Keitä sillä välin spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja kaada se tomaattikastikkeen joukkoon pannulle ja sekoita. Tee annokset ja raasta päälle parmesaania (myös grana padano käy ja pecorinoakin käytetään Italiassa alueesta riippuen paljonkin) ja koristele halutessasi basilikan lehdillä.
P.P.S. Tuntuuko spaghetin oikean määrän arvioiminen vaikealta? Spaghetin annostelija (dosaspaghetti) on oiva apuväline, mutta ei haittaa jos sellaista ei ole: keitä reilu annos, sillä ylijäämäspaghetille löytyy kyllä erinomaisia kierrätystapoja. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti