sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivän bataattipizza

Pizzaa on toistaiseksi tässä blogissa nähty aivan liian vähän siihen nähden, että blogin otsikko on vahvasti pizzaan viittaava. Tässä siis yksi uusi resepti kokeiltavaksi, jos haluatte isälle vaikka iltapalaksi laittaa.

Ensimmäistä kertaa kokeilin bataattia pizzan täytteenä ja sopi oikein hyvin. :) Valkoisissa pizzoissa pysytellään edelleen, mutta eiköhän pian saada joku punainenkin aikaiseksi. ;)

Tässä on bataatti-kokeilun lopputulos:


Pizzapohjan ohjeen löydät tästä.

Täytettä varten tarvitset:

1 keskikokoinen bataatti
1 pienehkö punasipuli
125 g mozzarellaa
oliiviöljyä
mustapippuria
nippu herneenversoja
balsamicoa
grana padanoa tai parmesaania



Kuori bataatti ja keitä se pehmeäksi. Leivo pizzapohja. Leikkaa bataatti noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja pilko sipuli. Asettele bataattiviipaleet pizzapohjalle ja lisää pienennetty mozzarella. Lorauta pinnalle oliiviöljyä.


Ripottele pinnalle hieman mustapippuria ja lisää sipuli.

 
Paista 200 asteessa.
 
Lisää pizzaan herneenversot ja pirskottele päälle balsamicoa. Lisää lopuksi pinnalle grana padano- tai parmesaanilastuja (esimerkiksi kuorimaveitsellä saa aikaiseksi kuvassa näkyvän kaltaisia).
 
 
Lopuksi vielä auguri a tutti i papà eli isänpäiväonnittelut kaikille sitä suomalaisittain marraskuussa viettäville (Italiassa isiä juhlitaan maaliskuussa)! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti